صنایع خلاق؛بررسی وضعیت ایران (۱۳۹۹)

دست­‌کم از ابتدای قرن ۲۱ به این سو بیش‌­ترِ آمارهای جهانی چه میان کشورها و چه درون هر کشور نشان از این دارد که همراه با تحولات فناورانه، الگوی تازه‌­ای از درآمد و اشتغال در حال پدیدار شدن است که مبتنی بر خلاقیت و در حوزه­‌ی فرهنگ است. این میدانِ تازه­ را با نام­‌های متفاوتی…

ادامه مطلب

راهنمای حقوق مالکیت هنری (۱۳۹۵)

از سال ۱۳۴۸ که قانون حمایت از حقوق مولفان، مصنفان و هنرمندان تصویب شده است، هنرمندان در بهره‌مندی ازین حقوق همواره دچار مشکل بوده‌اند. برخی این مشکلات را ناشی از بی اطلاعی یا آگاهی اندک هنرمندان می‌دانند و برخی هم معتقدند اساساً این که کسی در مورد حقوق‌اش نمی‌داند نباید نافی به دست آوردن حقوق‌اش…

ادامه مطلب

کارآفرینی هنر و توسعه اقتصادی(۱۳۹۵)

مقدمه­ نویسنده برای خوانندگان فارسی‌زبان در بیش­تر سال­ های قرن بیستم، خطوطِ تولید کارخانه ­ها نیروی مهمی در رشدِ اقتصادی به شمار می ­آمدند. همین امر سیاستی را متداول کرد که در آن شهرها با بخشودگی مالیاتیِ بیش­تر برای جابه ­جا کردن این صنایع با یک­دیگر رقابت می­ کردند. صنایع آلاینده ­ای که در نهایت…

ادامه مطلب
بازنگری یارانه‌های مطبوعات و کتاب

بازنگری یارانه‌های مطبوعات و کتاب در سال ۱۳۹۶

بازنگری یارانه‌های مطبوعات و کتاب _ موضوع بررسی این نوشتار «ارزیابی یارانه‌های حوزه فرهنگ به کتاب و مطبوعات» است که قانون مشخصی برای پرداخت یارانه به آن‌ها وجود دارد. این نوشتار قصد دارد نشان دهد که ایرادات نظام کنونی چیست و اگر پرداخت یارانه به این دو حوزه توجیه ­پذیر است، مناسب‌ترین الگو چیست و…

ادامه مطلب

سرمایه اجتماعی و کارآفرینی (۱۳۸۵)

کتاب حاضر نوشته­ ی دو تن از استادان جامعه­ شناسی دانشگاه کالیفرنیای شمالی است، نویسندگان در این کتاب سعی کرده ­اند اصول و مفاهیم سرمایه ­ی اجتماعی و شبکه­ ی اجتماعی را با نگاهی انتقادی بررسی کرده و آن­ها را در موضوعات مرتبط با کارآفرینی به کار گیرند. از این جهت منابع پژوهشی و ابزارهای…

ادامه مطلب

کارآفرینی در عمل(۱۳۸۶)

سارا بلیکلی، به خاطر این که جوراب شلواری به پاهای­ اش ظاهری بی چین­ و چروک می ­داد، دوست داشت آن را زیرِ شلوارهای بلند و دامن ­های نازک­اش، بپوشد. اما از قیافه ­ی جوراب ­های کشبافی که مجبور بود همراه صندل­ های بندی و این لباس ­های تنگ بپوشد، حالش به ­هم می­خورد. خوب…

ادامه مطلب
روی جلد کتاب بررسی اجمالی

بررسی اجمالی موانع برآورد سهم فرهنگ در اقتصاد(۱۳۹۶)

تا سالهای پایانی دهه ۱۹۸۰ پژوهش‌گران عرصه ­ی فرهنگ هرگز صنایع فرهنگی را به عنوان پدیده‌ای اقتصادی نگاه نکرده بودند، از دهه ۱۹۹۰ به این سو برخی از پژوهش‌ها در کشورهای توسعه یافته نشان داد که صنایع فرهنگی و خلاق رشد قابل توجهی در تولید ناخالص داخلی GDP و ارزش افزوده ناخالص GVA به دست…

ادامه مطلب
اقتصاد هنر معاصر

اقتصاد هنر معاصر (۱۳۹۴)

طی دهۀ گذشته هم بازار هنر ایران رشدی قابل توجه داشته و هم هنر معاصر مشغول تثبیت خود بوده است. در عین حال، نظر هنرمندان و بازیگران دنیای هنر کشور به مسائل مالی هنر معطوف شده است. بخش آکادمیک نیز با تأسیس رشتۀ اقتصاد هنر به این دغدغه پاسخ داده است. مجموع این عوامل وجود…

ادامه مطلب

چرا هنرمندان فقیرند(۱۳۹۲)

کتابِ حاضر قصد دارد تا از منظری اقتصادی قواعدِ حاکم بر رفتارِ هنرمند، بازارِ هنر، مصرف ­کننده­‌ی کالای هنری و دولت را نشان دهد. البته تأکید نویسنده بر این است که قواعدِ اقتصادِ هنر منحصربه­ فردند و به­ تمامی با روایتِ کلیِ دانشِ اقتصادی سازگار نیستند. هانس ابینگ، نویسنده­ ی این کتاب، استادِ سابقِ اقتصادِ…

ادامه مطلب

جیغار(۱۳۸۷)

بچه که بودم بیشتر تابستان ها را در روستایی می­ گذراندیم که مادربزرگ زندگی می کرد. دو خاطره درهم تنیده نام این کتاب را ساخته اند. ۱) یک روز عصر که برای بازی به بیشه ­ای نزدیک روستا رفته بودیم که اسمش «هرنگ» بود، دیدم جوجه کلاغی از لانه پایین افتاده و بال هایش به…

ادامه مطلب